Byfornyelses projekt Grøn liv

Her ses de nye standere ved den gamle Essogrund
Gæster i byen bliver her gjort opmærksom på, at byen har en lokal campingplads som tilbyder en masse aktivitetsmuligheder til folk i området
Den unikke flotte natur midt i Haarby skal markedsføres
Alle turister, gæster i byen, mulige tilflyttere samt byen borgere skal gøres opmærksom på den fantastiske gå eller løberute vi har ved mølledammen.
Tænk hvis folk vidste at Haarby lå ved vandet!
Områdets lokale fritidshavn NABBEN er et super aktiv og tilbud som skal frem i det "grønne" lys på hovedgaden.
Det grønne liv lyser op om aftenen
Hver aften vil de flotte skilte skabe en særlig stemning på hovedgaden.
Haarby Bio - et kæmpe aktiv for området!
Blot få meter fra hovedgaden finder man biografen. Med skilte på hovedgaden vil der hver uge være reklame for ugens film.
Vaskehalsgrunden et aktiv for byen
Da vaskehallen blev præsenteret var mange imod den - nu har byen pludselig et fantastisk flot udstillingsvindue for området midt i byen.
Hvor mange byer har et lokalt teater?
Haarby har et fantastisk dejligt amatørteater som nu bliver vist frem i første række i byen!
Svømmehallen - et stort aktiv for området...
Nu vil alle gæster i byen blive gjort opmærksom på vores svømmehal. Med dette skilt er svømmehallen ikke længere gemt væk fra hovedgaden!
Tak til vores samarbejdspartner
Disse studerende har givet Lokalrådet og byen en masse ideer til hvordan vi udvikler byen. En stor tak til Erhvervsakademiet Lillebælt
Målrettet arbejde giver resultater!
Siden projekt 48 T har vi arbejdet målrettet efter at komme fra ide og tanke til handling.

Projekt Grønt Liv i Haarby

 

Haarby ligger ikke ved motorvejen eller tæt ved Odense. Rent fysisk kunne man nogle gange godt tænke sig at flytte byen tætterer mod Odense eller mortorvejen men stop stop stop!Projekt 48 timer i Haarby har givet os helt nye tanker og ideer.

Mange byer på Fyn kigger kun indad mod Odense. Projekt 48 timer i Haarby har lært os, at vi i Haarby skal vi kigge ud af. Vi har et fantastisk samfund med en masse tilbud og flot natur, og så må vi ikke glemme vandet og helnæsbugten som kun ligger 4-5 minutter fra byskiltet.

 

I projekt Grønt Liv ser vi ikke kun indad mod Haarby. Vi ønsker at øge kendskabet til hele området omkring Haarby. Nabobyer og lokalområder som hver især har deres eget præg skal være med til at udvikle området som en helhed. I Lokalrådet kigger vi ikke på kommunegrænser eller gamle bygrænser og traditioner, men i stedet på hvordan vi får udviklet hele området.

 

Igennem de sidste mange måneder har Projekt 48 timer dannet rammen for den ”grønne tråd” i vores arbejde med byfornyelse og udvikling af Haarby.

 

Vandet har alle dage været det bedste salgsargument, når man skal købe et hus. I vores område tænker vi overhovedet ikke på den herlighedsværdig, det er at have 5 forskellige strande og en fritidshavn inden for 4-10 min kørsel fra hovedgaden. Hvem forbinder egentlig Haarby og hele området med vand?

 

Når Janus og Mette på 25 år som er bosiddende i Odense er i Haarby for at se på et hus, tror vi rent faktisk ikke de opdager, at de er tæt på vandet. Hvorfor skal de vælge at bosætte sig i Haarby frem for Kværndrup?

 

 Tænk hvis folk vidste at Haarby lå ved vandet og ikke blot på landet...

 

 

 Markedsføring

 

Markedsføring af vand og natur og de tilbud som området kan tilbyde indgår som et centralt element i Grønt liv.

 

I fremtiden skal Haarby og hele området ud mod vandet markedsføres, og det skal ske på hovedgaden i Haarby. Vores hovedgade skal være udstilingsvindueet, der fortæller folk, om hvor fantastisk en natur vi har i området. Hver dag paseres hovedgaden mere end 10.000 gange i døgnet af folk i bil, på cykel eller gående. Denne trafik skal udnyttes, så de forbipaserende bliver gjordt opmærksom på, at de er i byen med de mange fritidstilbud og det stærke sammenhold, hvor vi i fællesskab danner rammen for et attraktiv område.

 

Denne markedsføring skal ske via disse elementer på hovedgaden:

 

  • Skilte som viser vej mod vandet og den dejlige natur

 

  • Skulpturer på hovedgaden i form af robåde, kajakker og lignede som alle gør bilister og folk opmærksom på vandet og generelle ting som området har at tilbyde.

 

  • Infotavle som beskriver alle vores strande og naturområder og ikke mindst vores unikke grønne kile i byen og de flotte søer og vandløb ved Mølledammen.

 

  • Infotavle som beskriver vores fritidshavn, og de mange muligheder helnæsbugten giver.

 

  • Skilte og standere skal skabe en tættere forbindelse og tilknytning mellem hovedgaden og Hal,skole,børnehave og fritidsaktiviteter .

 

  • Markedsføring af alle de tilbud som det fantatiske foreningsliv i området kan tilbyde.

 

  • Generelt information om byen og området så vi får vist frem hvad den indeholder og kan.

 

  • Standere som fortæller om byens historie og derigennem skaber et kendskab til byens identitet.

 

  • Et gennemgående design som skaber en "Grøn tråd". Dekorationsgruppen har sat Grøn Strøm i gang med at renovere byens bænke og male dem grønne.

 

Vi tror på at projekt Grønt liv vil udvikle byen og området. Vi tror på, at byen  og området vil få flere tilflyttere til at bosætte sig , fordi vi får fortalt og markedsført hvor attraktiv området egentligt er.

Flere turister og gæster i byen vil stoppe op og bruge de tilbud som byen har fordi de bliver fanget at de flotte skilte, skulpturer, og standere som indgår i den Grønne liv.De grønne standere vil skabe vækst i området til fordel for detailbranchen og de turistattraktioner som der er i området. Til daglig kommer der rigtig mange mennesker til byen for at handle og de skal føle sig velkommen i byen med det grønne liv.

Grøn liv vil medføre en sundere livstil blandt borgerne i Haarby. Flere borgere vil få øjnene op for de idrætstilbud og motionsmuligheder som området har at byde på. I forvejen er Haarby kendt for området med de mange foreninger og velfungerende og populærer klubber, men vi tror at et øget kendskab til dette vil få endnu flere i gang med motion.

Nedenunder kan man se et lille udpluk over nogle af de ting, som området har at byde på. Vi tror at grønt liv vil gøre folk stolte og glade og medvirke til at trivsel i området vil forøges. I Haarby har vi sat fællesskab og sammenhold øverst på dagsordenen, og vi tror at Projekt GRØNT LIV vil være med til at fastholde den positive stemning som der er i området.